Szeretnéd másképp is látni a világot? Olvass Szivárványálom könyvet!

Idén a Szivárványálom könyvek kiadó újabb szerzővel bővül. A csapat elképesztően örül, úgy gondoljuk, most már ideje lenne kicsit az olvasókkal is megismertetni az új írót, Erdőss Alexet.

 

1. Mesélj egy kicsit magadról? Ki vagy te és mi az, amit leginkább képviselsz íróként?

 

Az LMBTQ-közösség tagjaként azokkal a dolgokkal foglalkozom az írásaimban, amik engem is érinthetnek. Társadalmi kérdésekkel és hétköznapi problémákkal is. Bár a munkában és a magánéletben ugyanazok a gondjaink, mint minden embernek, a társadalom még mindig éppen elegendő plusz nehézséget gördít elénk.

Ugyanakkor a közösség tagjait is szeretném szórakoztatni. Nekem jólesik magunkról olvasni.

 

2. A Kereszttűzben című regény igazán komoly és érzékeny témával foglalkozik: a sztársággal, a médiával. Hogyan lehet valakinek igazi magánélete, miközben a sajtó és szinte mindenki sasszemekkel kíséri az életét? Mi alapján választottad a témát? Miért pont erről írsz?

 

Véleményem szerint sehogy, úgy pedig végképp nem, ha az ember támadható felületet hagy. A sajtó lecsap, ha botrányt szimatol. Természetesen meglehet, hogy tévedek, és ez pusztán elenyésző százalék, de a Kereszttűzben pont egy ilyen esetről szól. Hogy nem lehet a végtelenségig kirakat-életet élni, és ez milyen következményekkel jár.

Érdekesnek találtam az ötletet, amikor felmerült, és még nem olvastam ilyen aspektusú regényt (ami természetesen nem jelenti, hogy nem létezik), főleg nem magyar környezetben.

De más témák is foglalkoztatnak.

 

3. Kereszttűzben: Mi az, amit érdemes tudni a regényről? Hogyan foglalnád össze röviden a sztori lényegét?

 

A történet lényege röviden az, hogy milyen következményekkel jár, ha egy fiatal sorozatsztárról kiderül, hogy meleg. Hogyan érinti ez a családját, a barátait, a kapcsolatát, a munkáját.

 
Erdőss Alex írói álnéven alkotok, és szeretném, ha a valódi kilétem egyelőre homályban maradna. Regényeket, novellákat írok, bár eddigi publikációim száma nem jelentős. A megfelelő megjelenési lehetőséget kerestem, csak utána terveztem továbblépni. Természetesen ezalatt is írtam, így remélem, hogy a kiadóval gyümölcsöző lesz az együttműködésünk.