Szeretnéd másképp is látni a világot? Olvass Szivárványálom könyvet!

A Falak Áronnak, egy húszas évei vége felé járó srácnak néhány hónapját meséli el, az útkeresését, a rádöbbenését arra, amit eddig ő is tudott, mégpedig hogy évek óta tudatosan hazudik önmagának.

Aki nagy drámákat és fordulatokat vár, az csalódni fog, mert ez egy hétköznapi történet. Mostanában olvasóként én ezt nagyon hiányolom, így bízom benne, hogy a Falak megtalálja a maga olvasóit. A hétköznapisága stílusában is megmutatkozik. Áron egyszerű srác, egyszerűen fejezi ki magát. Nincs sok cicoma, csak néha, ha elmereng. Arról nem is beszélve, hogy nem eufémizál sem ő, sem a többiek, szóval elég sűrűn van benne káromkodás.

A borító fejben eleinte nem így nézett ki. Egy villamosmegállót képzeltem el, magányosan ácsorgó alakot, és már majdnem elkezdtük megvalósítani, amikor a mostani terv körvonalazódott. Szerencsére a srácok végtelenül kreatívak, mindent meg tudnak oldani, néha követni sem bírom őket. Szóval mindenki lelkes volt. Az, hogy egy festményre hasonlítson, szintén az én ötletem volt, maga a beállítás nem. Én mindenesetre odáig vagyok érte, nagyon szimbolikus lett, aki elolvassa a történetet, szerintem azonnal ráérez a kapcsolatra a borítóval. Áronban rengeteg árnyék van, saját maga árnya, ebből lép ki lassanként, néha megakadva, visszakozva. Küzd azzal, hogy ki is ő.

Persze a többi szereplő is nagyon hozzám nőtt, mindnek megvan a maga története, a múltjukban és a jelenükben rengeteg számomra izgalmas kérdés lapul.

Leginkább azonban Patrik áll közel hozzám. Nem azért, mert hasonlítanánk, sőt, nagyon más karakter, mint én, mégis őt tartom a legkülönlegesebbnek a regényben. Tragikus élete ellenére kedves és gondoskodó maradt, a higgadtsága mögött mégis annyi érzelem lapul, hogy kiharcolt vele egy másik regényt. A Falaknak ugyanis készül a testvérregénye, Hinta címmel. Nem szokványos sorozatként kell elképzelni, a kettő történet részben fedi egymást, de nem teljesen.

Az alábbiakban Hajnal Kitti Falak című regényébe olvashatsz bele. Ha el szeretnéd olvasni a FALAK első két fejezetét, kattints a borítóra! Jó szórakozást kívánunk! 🙂