Szeretnéd másképp is látni a világot? Olvass Szivárványálom könyvet!

A kötet a Homokszemek címet viseli, viszont két kisregény olvasható benne. Mesélj egy picit a keletkezésükről!

Ez mindig nehéz, mert nálam úgy születik egy történet, hogy elkezdem írni. Nem gondolkodom azon, hogy jó lenne ezt és ezt a témát feldolgozni. Beugrik az eleje/közepe, jobb esetben nem a vége, és megírom.
A Homokszemek egy séta során fogalmazódott meg bennem, de őszintén szólva, szégyen vagy nem, ennyire emlékszem csak. Illetve hogy a Linkin Park – Heavy című dalát hallgattam. Vicces tény: sokáig B-projekt néven futott, mert annyira nem illett a többi írásom közé.
A Virágszirmok szintén egy dalnak köszönhető. Igazság szerint én általában így működöm: elkap egy hangulat, amiből történet lesz. Érdekesség, hogy végig csak ugyanazt tudtam hallgatni írás, sőt javítás közben is. Ez Billie Eilishtől a Lovely volt. Körülbelül két-három hét alatt született meg a teljes történet, én pedig belepusztultam lelkileg.

Hiánypótló és fontos a Homokszemek története. Mennyire volt nagy kihívás megírni?

Pont ugyanannyira, mint az összes többit. Annyiban volt talán nehezebb, hogy szülői szemszögből még sosem írtam. Ez nem romantikus sztori, mint az eddigiek, rá kellett hangolódni, de az újdonság varázsa elég erős volt, hogy elsodorjon. Őszintén szólva, talán a Homokszemek készült a legtöbb idő alatt. Én magam is hiánypótlónak tartom, legalábbis még nem hallottam/olvastam olyan történetet, ami szülői oldalról közelítette meg a coming outot. Persze lehetséges, hogy csupán nem jártam elég nyitott szemmel.

Neked teljesen természetes az elfogadás. Nehéz volt belebújni Judit szerepébe?

Abszolút nem. Mindenkinek megvannak a küzdelmei, dolgok, amiket bármennyire nyitott, nehezen fogad el, ezt a tapasztalatot használtam fel hozzá. Egyébként nagyon élveztem az írását, bár Judit nagyon aprólékos, ami rám nem jellemző. Azt hiszem, ez volt benne az igazi kihívás.

A Virágszirmok szintén komoly témát dolgoz fel. Miért érezted úgy, hogy erről mindenképp kell írnod?

Ha lehetek őszinte, nem szívesen írtam erről. Nagyon megviselt a történet, talán eddig a legjobban azok közül, amiket írtam. Viszont ahogy az ajánlóban is megemlítem, ezeket szintén muszáj megmutatni. Lehetne akár igaz is. Ki tudja, talán meg is történt, annyi hasonló eset van. És ezek láthatatlanok. Nem szabad, hogy ne lássuk meg őket, mert életek múlhatnak rajtuk, sokszor szó szerint.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Az olvasók biztos örülnek az újabb Hajnal Kitti regényeknek!

Tervem rengeteg van, csak sajnos az idővel állok folyton hadilábon. Jelenleg több történetem is van elkezdve, egyelőre nem szívesen mondanék biztosat. Van, ami ismételten coming outot dolgoz fel, azt hiszem, ez a téma közel áll hozzám, de olyan is, aminek központi témája, hogy mennyire nehéz úgy egy párkapcsolat, hogy nem tudjuk jól kimutatni az érzelmeinket. Valamint kacérkodom a fantasyval is, akik online olvasnak tőlem, már találkozhattak is az egyik történetemmel.

A kötet december 11. éjfélig rendelhető elő a webshopon. Aki szeretné, ne késlekedjen! 😉

ELŐRENDELEM!