Szeretnéd másképp is látni a világot? Olvass Szivárványálom könyvet!

Sokáig pihent a regény. Milyen érzés, hogy hamarosan megjelenik?

Ezt még nem sikerült felfognom, azt hiszem. Talán pont a hosszú pihenés miatt akkor fogom elhinni, amikor valóban megjelenik.

Miért pont magyar környezet? Fontosnak tartottad, hogy itthon játszódjon a történet, vagy nem tényleges tervezés áll mögötte?

Tudatos döntés volt a magyar környezet. Azért választottam ezt, mert úgy gondolom, hogy a történet bizonyos momentumait hitelesebben lehet így ábrázolni.

Mesélj kicsit a szereplőkről! Hogyan jellemeznéd őket? Melyikük áll hozzád közelebb?

Beni a felnőttkor határán álló kamasz, ennek minden jellemzőjével. Már nem gyerek, még nem teljesen felnőtt, néha lázad egy kicsit. Vagánynak mutatja magát, miközben rendkívül sebezhető.

Marcellt a félelmei irányítják. Tart tőle, hogy megsérülhet, ezért olyasmit is bebeszél magának, aminek semmi alapja nincs. Ha éppen nem védekezik a semmi ellen, akkor óvó, gondoskodó jellem.

Egyikükkel sem könnyű, de azt hiszem, én Marcellt választanám. 🙂

Mi a fő ihletforrás számodra? Hogyan született a regény ötlete?

Alapvetően ihletforrás bármi lehet. Ehhez a regényhez konkrétan kerestem a témát, voltak bizonyos kritériumok, amiknek meg kellett felelnie. Adva volt a magyar környezet, és hogy szeretném a médiát is bevonni. A többiben szerepet játszott némi baráti segítség is. 🙂

Honnan jött a cím? Miért pont Kereszttűzben?

Erre meglehetősen nehéz spoiler nélkül válaszolni, de a történetben nagy szerepet kap a média, a szereplőket több oldalról is támadás éri. Szerintem ez a cím remekül illik a regény egészéhez.

Kit takar az Erdőss Alex álnév?

Nos, tulajdonképpen egy másik írói álnevet takar. Több oka is volt annak idején, hogy a két írói identitásomat különválasztottam, és bár a dolgok változtak, úgy döntöttem, ezt szeretném továbbra is megőrizni. Bár tény, hogy nem tudok kibújni a bőrömből, úgy érzem, van elég különbség Tira Nael és Erdőss Alex között, hogy külön kezeljem őket.