Szeretnéd másképp is látni a világot? Olvass Szivárványálom könyvet!

Az eddig megjelent regényeiddel ellentétben ez a történet külföldön játszódik. Miért változtattál?

Ez a regény hamarabb keletkezett, mint a Falak vagy a Hinta. Igazság szerint a Falak ebből a szempontból vízválasztó, előtte nem írtam magyar környezetben. Túl „közelinek” tartottam, nem voltam rá felkészülve. Aztán ez egyszer csak megváltozott, ott találtam magam Áron albérletében. 🙂 A Főnix közvetlenül előtte készült el, talán pont ezért rám fért a váltás. Amikor befejeztem, úgy éreztem, nem tudnék még egy olyan történetet írni, ami ennyire közel áll hozzám. Ez a mai napig így van, továbbra is a Főnix a kedvencem az elkészültek közül.

Miért pont ez a kedvenc?

Ez egy nagyon jó kérdés 😀 Nem tudom igazán megfogalmazni, nincs valódi „oka”. Nagyon erősen kötődöm, leginkább Jake-hez, mert az eddigi legkülönlegesebb karakteremnek tartom. Akadt olyan időszak, amikor úgy ébredtem, hogy már „a fejemben volt”, és úgy is feküdtem. Kicsit skizofrén érzés volt, de imádtam. Eddig egyedül Patrik tudta megközelíteni, bár vele nagy küzdelem volt. 🙂

Nem gondolod, hogy a téma nagyon érzékeny választás?

Sokáig gondolkodtam azon, egyáltalán ki szeretném-e adni, de végül meggyőztek. Azzal tisztában vagyok, hogy az alapszituáció több szempontból necces, ahogy a történet néhány fordulata is erősen megkérdőjelezhető etikailag. Bár az élet is írt már hasonlót… Fel vagyok készülve rá, hogy emiatt kapni fogok hideget-meleget.

Miben más ez a kötet, mint az előzőek?

Először is abban, hogy semmi köze hozzájuk. 😀 Másrészt pedig, ha valaki a Falak könnyedségét és humorát várja, az csalódni fog. Ez egy komolyabb, fájóbb történet, olyan szereplőkkel, akik rengeteg hibás döntés után/közepette próbálják megtalálni az utat egymáshoz. Kicsit olyan ez, mint a pókháló: ha egyszer beleakadtál, minél jobban ficánkolsz, annál jobban beleragadsz.

5. Mik a terveid a jövőre nézve?

Mindig tele vagyok történetekkel, szóval tervem rengeteg van. A következő könyv első fejezete jó ideje olvasható az oldalunkon, Homokszemek címmel. Ez az eddigiekhez képest rendhagyó kötet lesz, ugyanis egy édesanya szemszögéből meséli el egy coming out utóéletét. Ez nem szerelmi történet, hanem az anya-fia kapcsolaton van a hangsúly. Úgy gondoltuk, hiánypótló lenne, mert még nem találkoztunk ilyen könyvvel LMBTQ témában.

Utána pedig a legvalószínűbb egy novelláskötet, vagy hasonló koncepció, de ez még nagyon képlékeny.