Szeretnéd másképp is látni a világot? Olvass Szivárványálom könyvet!

Mesélj egy kicsit a Momentsről. Hogyan talált rád a regény ötlete?

Nem igazán tudnám megmondani a hogyant, arra viszont kristálytisztán emlékszem, melyik rész talált meg elsőnek. Ez egy elég késői jelenet, és akkoriban pici jegyzettömbökbe, cetlikre irkáltam, talán még meg is van valahol, ahova felírtam az első változatot. Szóval gyakorlatilag úgy írtam végig a történetet, hogy előre tudtam, mi lesz a vége, és ez eléggé megviselt.

A tanár-diák kapcsolat viszonylag népszerű téma. Hogyan esett erre a választásod? (Én például szerettem, hogy a Moments tud újat mutatni, reméljük, az olvasók szívéhez is eljut majd.)

Szeretem azt gondolni, hogy nem én választom a témát, hanem a téma (vagyis a regény) engem. Szóval igazából itt sem én választottam, jött a történet, és meg kellett írnom, még akkor is, ha népszerű vagy sokan esetleg klisésnek gondolják. Örülök, ha tudott újat mutatni, remélem, minden olvasóknak tud majd.

Író és szerkesztő egyben, mindkét oldalon tevékenykedsz. Mennyire nehéz egyensúlyban tartani a kettőt, vagy van egyáltalán egyensúly?

Mit értünk egyensúly alatt? Ha az időről van szó, nyilván a munka az írástól veszi el, de mindkettőt élvezem csinálni. Ha az a kérdés, mennyire tudom megítélni szerkesztőként a saját írásaim… azt hiszem, eléggé kritikus vagyok magammal szemben, de nyilván nekem is kell, aki kívülről átlátja. Őszinte leszek, Momentsnél egy kicsit kijátszottam a „tudom, mit csinálok, ez a dolgom”-kártyát, mert ehhez a történethez borzasztó erősen kötődöm, de egyébként nem szokásom visszaélni vele íróként, hogy szerkesztő is vagyok.

Moments igazi kirakós. Minden apróságra oda kell figyelni, sok minden később nyer értelmet… Hogyan élted meg lelkileg az alkotás folyamatát?

Az alkotás folyamata maga is megterhelő volt lelkileg, több szempontból is, de az az igazság, hogy az odafigyelős apróságok nem közben, hanem inkább utólag találtak meg engem is. Sok ilyenre még mindig vagy újra és újra rácsodálkozom.

Mik a terveid a jövőre nézve? Nem titok, hogy több regényt is írtál. Van tervben újabb?

Jó néhány regény folyamatban van, szóval terv az rengeteg, meglátjuk, hogyan alakul a megírásuk.

 

A kötet december 11. éjfélig rendelhető elő a webshopon. Aki szeretné, ne késlekedjen!

ELŐRENDELEM!